Taxaties

Taxaties

Wil je een taxatie laten uitvoeren van je eigen woning of van de woning die je wilt kopen?

Met een goed onderbouwde taxatie kun je met een gerust hart een verantwoorde beslissing nemen. Of het nu gaat om het verhogen van je hypotheek voor een verbouwing of om de taxatie van uw droomhuis.

Ook voor het verlagen van uw woonlasten kan een taxatierapport van belang zijn. Banken werken bij hypotheken met risicoklassen. Die risicoklasse wordt meestal bepaald aan de hand van de hoogte van de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning. Bij die risicoklasse hoort een bepaalde rente. Hoe hoger de risicoklasse, hoe hoger de hypotheekrente.

Met een taxatierapport kunt je aantonen dat je woning meer waard is geworden en daardoor kom je dan in een lagere risicoklasse en dus een lagere hypotheekrente.

Voor het rapport informeren indien wij bij de gemeente naar het bestemmingsplan en verrichten een kadastraal onderzoek om te zien of datgene dat wij ter plaatse aantreffen overeenkomt met de gegevens van het kadaster. Andere belangrijk onderdelen van de waardebepaling zijn de markt- en economische situatie en de bouwtechnische toestand. Al deze bevindingen worden vervolgens vastgelegd in een taxatierapport.

Wij zijn aangesloten bij het NWWI waardoor onze rapporten gegarandeerd door iedere geldverstrekker worden geaccepteerd!

Interesse in een taxatie?

Contact

Maar toch nog wat meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.

Contact opnemen Direct bellen

Interesse in een taxatie?

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod